Ticaret Bakanlığı’nın hedefi 8 milyar dolar

Ticaret Bakanlığı, 2025 Yılı E-İhracat Hedefini Açıkladı

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2025 yılı e-ihracat hedefini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “E-İhracatımızın genel ihracatımız içindeki payı, 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 27,4 oranında artış göstererek 6,4 milyar dolar ile yüzde 2,6 olarak gerçekleşmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi: “İhracatlarımızın küresel ticaretteki payı 2022 yılında 2,2 milyar dolar ile yüzde 0,90 pay iken; 2023’te 5 milyar dolar ihracat ile yüzde 2,12 pay; 2024’te önceki yıla kıyasla yüzde 27,4 oranında artış göstererek 6,4 milyar dolar ihracat ile yüzde 2,6’lık paya yükselmiştir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte 2025 yılında e-ihracat hacmi hedef 8 milyar dolara ulaştırılacaktır.”

“İlave Yüzde 20 Destek”

E-İhracat alanında destek paketini genişletmek isteyen Ticaret Bakanlığı, açıklamasında destek paketleri kapsamında bugüne kadar “207 şirkete, 2 pazaryerine, 6 perakende E-İhracat Konsorsiyumuna yönelik toplam 320 milyon TL değerinde” destek sağlandığını belirtti. Açıklamada, “E-ihracat potansiyeli yüksek olan İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan’ı hedef ülkeler listesine eklenerek bu ülkelere yönelik faaliyetlerde ilave yüzde 20 destek imkanı sağlandığı” vurgulandı.

İhracatlarımızın E-İhracat yol haritalarını oluşturmalarına yardımcı olarak ‘E-Kolay İhracat Platformu (E-KİP)’ hayata geçirildi. Hedef, E-İhracatın genel ihracat içerisindeki payını 2028’de yüzde 10 artırmak. Geçmişte Çin ve Hindistan’a yapılan e-ihracat heyetlerine ek olarak, 2025 yılında Brezilya, Endonezya, Japonya ve birçok ülkeye yönelik heyetler düzenlenecektir. İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi (İGEXX) 2025 yılında tekrar gerçekleştirilerek, ülkemizin küresel e-ticaret ekosisteminde güçlenmesine katkıda bulunulacaktır.

Related Posts

Yapılandırma yolda… Uzmanı tarih verdi: SGK-vergi borcu olanlar dikkat!

Yedi yılda altı kez çıkarılan borç yapılandırma yasaları sonrası, 2025’in son çeyreğinde de yeni bir düzenleme bekleniyor. Bağ-Kur’lular, KOBİ’ler ve esnaf, borç yükünden kurtulmak için umutlu. SGK uzmanı ise tarih verdi. İşte ayrıntılar…

Türksat 7A çalışmaları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 7A uydusunun çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

İran-İsrail çatışması gölgesinde Merkez Bankası kararı: Savaştaki ülkelerde faiz ne durumda?

İran-İsrail çatışması gölgesinde açıklanan TCMB faiz kararı belli oldu. Türkiye’nin yüksek faiz politikası sürerken sıcak çatışma yaşayan ülkelerin çok daha düşük faiz oranları uygulaması ekonomi çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Jeopolitik risklerin arttığı dönemde merkez bankası enflasyon beklentilerindeki bozulma sinyallerine karşı temkinli duruşunu koruyor.

Tekirdağ’ın tescilli Yapıncak asma yaprağında hasat başladı

Tekirdağ’da “kınalı yapıncak” olarak adlandırılan meşhur Yapıncak üzümünün tescil edilen tüysüz ve narin yapılı asma yaprağının hasadına başlandı.

Şeker fiyatları çakıldı: 4 yılın en düşük seviyesi görüldü

Küresel arz artışı beklentisi, iyi hava koşulları ve Çin’in kısıtlı alımlarıyla birlikte şekerin libre fiyatı 0,1626 dolara kadar gerileyerek Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Bir yılda 5 milyon numara taşıdı

Türk Telekom, son bir yılda 5 milyonun üzerinde müşteri numarasını taşıdığını açıklayarak, mobil numara taşımadaki ‘liderliğini sürdürdüğünü’ duyurdu.