Otoyol borcu olana yurt dışı çıkışı yok!

Yabancı Plakalı Araçların Ödenmeyen Otoyol Geçiş Ücretleri ve Cezaları Artık Sorun Olmayacak!

Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak. Kanun teklifine göre, yabancı plakalı araçların özel şirketlerce işletilen otoyollardan geçiş yaptıktan sonra ödenmeyen ücretler ve cezalar nedeniyle Türkiye’yi terk etmelerine izin verilmeyecek.

Özel Otoyol Geçiş Ücretleri Artık Ödenmeden Geçilemeyecek!

Gelişmelere göre, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifi sayesinde, yabancı plakalı araçların özel şirketlerce işletilen otoyol geçiş ücretlerini ödemeden sınırdan çıkışları engellenecek. Mevcut durumda yasal bir düzenleme olmadığı için ödenmeyen otoyol ücretleri ve cezalarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılacak.

Araştırmalar, ödenmeyen otoyol geçiş ücretlerinin ve cezalarının ülkeyi terk etmeden önce yabancı plakalı araçlar için bir sorun olduğunu gösterdi.

Son zamanlarda, özel şirketlerce işletilen otoyollardan ücretsiz geçiş yapan yabancı plakalı araçların sayısında bir artış yaşandı. Bu nedenle, TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile Karayolları Taşıma Kanunu’nda değişiklik yapılacak.

Artık Para Cezasını Ödemeyenler Sınırdan Geçemeyecekler!

Bu düzenleme ile, ödenmeyen otoyol geçiş ücretleri ve cezaları nedeniyle ülkeyi terk etmelerine izin verilmeyecek yabancı plakalı araçlar için benzer bir uygulamaya geçilecek.

Araç sahipleri, ödenmemiş cezalar ve geçiş ücretleri nedeniyle ülkeyi terk edemeyecekler. Bu ödemeler, sürücüler bilgilendirilerek gümrük kapılarından tahsil edilecek.

Toplanan tutarların yüzde 60’ı genel bütçeye gelir kaydedilecek, yüzde 40’ı ise ilgili işleticiye aktarılacak.

Related Posts

Avro Bölgesi ekonomisi nisanda sınırlı büyüdü

Avro Bölgesi’nde ekonomik aktivite nisan ayında sınırlı artış gösterdi. Zayıf talep koşulları büyüme hızını sınırladı.

Asya borsaları yine o ülke hariç pozitif seyrediyor!

Asya borsalarında ticaret savaşlarının sınırlı da olsa yatıştığına dair iyimserliklerle Hindistan hariç pozitif bir seyir izleniyor.

Estonya sanayi üretiminde yüzde 0,5’lik artış

Estonya’nın sanayi üretimi Mart 2025’te geçen yılın aynı dönemine göre yalnızca yüzde 0,5 arttı. Bu oran, Şubat ayında yukarı yönlü revize edilen yüzde 2,6’lık artışın oldukça gerisinde kaldı. Şubat ayındaki oran, son iki yılın en yüksek seviyesiydi …

SGK’dan terör mağdurlarına aylık bağlamada kolaylık

Terör eylemleri ve terörle mücadele kapsamında mağdur olanlara aylık bağlanmasında Zarar Tespit Komisyonu kararı şart olmayacak.

Devlet” ve “İslâmî merkez” ya da “merkez” neresi, “çevre” nereye düşer? (2)

Türkiye, iki yüzyıldır önce asimilasyon (kendine olan güvenini yitirerek erime)) sonra da eliminasyon (yok olma, intihara sürüklenme) süreci yaşıyor… Bu ülkeyi vareden, yaşatan, tarih yapmasını mümkün kılan değerlerini, kültürünü, varlık sebebini -tek kelimeyle- ruhunu yitirme tehlikesinin eşiğine sürükleniyor hızla… ABD’DEKİ MUHAFAZAKÂR AYDINLARIN ÖZGÜN ÇIKIŞI Şerif Mardin’in Amerikalı parlak muhafazakâr sosyal teorisyen Edward Shills’ten ödünç alıp kendine göre yorumlayarak (aslında “çarpıtarak”

Nisan ayında en çok satan otomobil ve hafif ticari araç markaları belli oldu

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç satışlarında lider markaları açıkladı.