Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Sosyal Medyanın Beden Algısı Üzerindeki Etkileri

Gençler arasında yaygınlaşan yeme bozuklukları, sosyal medyanın idealize edilmiş bedenler ve zayıflık algısıyla olan ilişkisiyle dikkat çekiyor. Bu durum, gençlerin kendi vücutlarını olumsuz şekilde değerlendirmelerine ve sağlıksız yeme davranışlarına yönlendirmelerine neden olabiliyor. İstanbul Küçükçekmece’de hizmet veren Kemalpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görev yapan Psikolog Fatma Eyüpoğlu, sosyal medyanın yeme bozukluklarına etkisine dikkat çekiyor.

Gençler Arasında Yükselişte

Psikolog Fatma Eyüpoğlu, gençler arasında artan yeme bozukluklarının sosyal medyanın etkisiyle ilişkili olduğunu belirtiyor. “Idealize edilen vücut algısı, gençleri etkileyerek sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor” diyen Eyüpoğlu, bu durumun anoreksiya nervoza veya bulimiya nervoza gibi bozukluklara yol açabileceğini ifade ediyor.

Aile Desteği Çok Önemli

Eyüpoğlu, yeme bozukluklarının ortaya çıkmasında olumsuz duygularla baş etme yolları aramak ve sosyal medyanın etkisinin olduğunu vurguluyor. Sağlıksız beslenme alışkanlıklarının bozukluklara yol açabileceğini belirten Eyüpoğlu, tedavi sürecinde erken teşhisin ve aile desteğinin önemini vurguluyor. “Ailelerin şefkatli ve anlayışlı olması büyük önem taşıyor” diyen Eyüpoğlu, hastalığın erken fark edilerek tedavi sürecine başlanmasının önemini vurguluyor.

Güven İlişkisi Şart

  • Diyetisyen Gamze Çeliker, yeme bozukluklarının tedavisinde danışanla güven ilişkisinin önemini vurguluyor. Kısıtlayıcı diyetlerin gençlerde ve psikolojik açıdan hassas bireylerde yeme bozukluğunu tetikleyebileceğini belirten Çeliker, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Multidisipliner ekip ve doğru yaklaşımlarla iyileşmenin mümkün olduğunu belirten Çeliker, yeme bozukluğuyla mücadele edenlere destek olunması gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Memorial Bodrum Hastanesi Açılıyor

Memorial Bodrum Hastanesi 4 Temmuz 2025 tarihinde kapılarını açıyor. Memorial Sağlık Grubu’nun yeni hastanesinin açılışı hakkında grup tarafından açıklama yapıldı. 

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

KBB Uzmanı açıkladı: Sigara dumanına maruz kalan çocukların bademcik ve geniz eti büyüyor

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…