MediaTek’ten 10 km Bluetooth menzilli yeni işlemci: Dimensity 9400+ hazır!

Tayvan merkezli teknoloji devi MediaTek, akıllı telefon teknolojisinde çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Geçen yıl piyasaya sürdüğü üst düzey çip üzerine sisteminin geliştirilmiş versiyonu Dimensity 9400+ ile yeni bir adım atan şirket, CPU, yapay zeka ve diğer alanlarda iyileştirmeler yapıyor. Bu yenilikçi çip, üst seviye telefonlarda yer alacak.

Yeni Dimensity 9400+ çipinde dikkat çeken en önemli özelliklerden biri, Bluetooth teknolojisi üzerinde yapılan iyileştirmeler. 10 km’ye kadar telefondan telefona erişim sağlayabilen bu yeni Bluetooth 6.0, 12 Mbps’ye varan veri hızı sunarak performansı arttırıyor.

Önceki modele göre önemli bir farkla, yeni çipte Bluetooth menzili 1,5 km’den altı kat daha fazla mesafe katedebiliyor. MediaTek, bu ultra uzun menzilli bağlantıların hücresel mobil servislere ihtiyaç duymadığını belirtirken, veri tasarrufu ve gizlilik sağladığını vurguluyor. Ayrıca, bu özelliklerin Starlink gibi uydu internet hizmetlerine erişimin zor olduğu yerlerde önemli bir çözüm sunduğuna dikkat çekiliyor.

Dimensity 9400+, performans açısından da iddialı. Cortex-X925 birincil CPU, 3.62 GHz’den 3.73 GHz’e yükselen hızıyla daha güçlü bir işlemci sunuyor. Yapay zeka tarafında ise Speculative Decoding+ (SpD+) desteği sayesinde NPU 890 aracılığıyla AI performansı %20 daha hızlı hale getiriliyor. Ayrıca çip, cihazlarda büyük dil modellerini destekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Frame Rate Converter 2.0+ ile güç verimliliğini artıran MediaTek, BeiDou uydu teknolojisi desteği ile hücresel bağlantı olmadan %33 daha hızlı TTFF (ilk düzeltme süresi) sunuyor. Wi-Fi tarafında ise çip, güncellenmiş Wi-Fi 7 desteğiyle artırılmış veri çıkışı ve güvenilirlik sağlıyor. Yeni Dimensity 9400+ çipiyle donatılmış akıllı telefonların bu ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor, bu da kullanıcı deneyiminde önemli bir etki yaratacak.

Related Posts

Gizem derinleşiyor… 6. yüzyıldan kalma kovadan insan kremasyonu çıktı

İngiltere’nin en gizemli arkeolojik alanlarından biri olan Sutton Hoo, yeni bir keşifle yeniden gündemde. 1986 yılında bulunan ve Bizans dönemine tarihlenen Bromeswell Kovası, yapılan mikrokazı sonucunda insan kremasyonu içerdiği ortaya çıktı. Bilim insanları, bu bakır alaşımlı kabın bir zamanlar sadece estetik bir obje olmadığını, aynı zamanda önemli bir bireyin kalıntılarını taşıdığını belirledi.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.