Tünelin çökmesi sonucu mahsur kalan 41 işçiye ulaşmaya 18 metre kaldı
Hindistan’ın Uttarakhand eyaletindeki bir yol çalışması sırasında inşaatı süren tünelin bir kısmının çökmesi sonucu mahsur kalan 41 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. 10 günün ardından ilk görüntüleri dün yayınlanan işçilere ulaşmaya 18 metre kaldı.
India Today’in haberine göre, 12 Kasım’da yaşanan çökme sonucu tünelde mahsur kalan işçilerin içinde bulunduğu alana yaklaşık 24 saat içinde varılabileceği tahmin ediliyor. İşçilerin mahsur kaldığı alana ulaşmak için 39 metre tünel kazıldığı ifade edilirken, 18 metre daha tünel kazılması sonucunda işçilere ulaşılacağı öngörülüyor.
İŞÇİLER İÇİN 20 AMBULANS OLAY YERİNDE
İşçiler için tünelin yakınlarında 20 ambulans bekletilirken, eyalet hükümeti işçiler çıkarıldıktan sonra sağlık durumlarının elvermesi halinde 15 işçiyi olay yerinden havayoluyla tahliye etmeye hazır olduklarını bildirdi. Buna göre, işçiler Dehradun bölgesinden Ranchi’ye götürülecek. Eski Başbakan Yardımcısı Bhaskar Khulbe de mahsur kalan işçilerle konuştuğunu ve durumlarının iyi olduğunu ifade etti.
İŞÇİLERİN İLK GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
Bugün itibarıyla 11 gündür devam eden kurtarma çalışmaları kapsamında 20 Kasım Pazartesi günü tünel enkazına 15 santimetre çapında ikinci bir boru yerleştirilmiş, bu borunun içinden pişmiş gıdanın yanı sıra enkaza endoskopik bir kamera sarkıtılmıştı. Bu şekilde çekilen ve yetkililer tarafından paylaşılan 30 saniyelik videoda, kask ve işçi kıyafetleri giyen yaklaşık 10 erkeğin kameranın önünde durduğu görülmüştü. Kimlik tespit için kendilerini tanıtmalarının istenmesinin ardından teker teker kameranın önüne gelen işçiler, burada kendilerine aynı yolla gönderilen telsizler aracılığıyla konuşarak kendilerini tanıtmıştı.
Ne olmuştu?
Hindistan’da 12 Kasım’da yol çalışması sırasında inşaatı devam eden tünelin bir kısmı çökmüştü. Yetkililer, enkazda en az 40 işçinin mahsur kaldığını, boru aracılığıyla işçilere oksijen ve yiyecek tedarik edildiğini ifade etmişti. Enkaz altındaki işçilerden bazılarında sağlık sorunları başladığı bildirilmişti. İşçi sayısı daha sonra 41 olarak revize edilmişti.
Bir haftadır devam eden çalışmalar esnasında tünelin içinden gelen çatlama sesi üzerine sondaj makinesinin hasar gördüğünü tespit eden yetkililer, kurtarma çalışmasını durdurmuş, çalışmaların kaldığı yerden devam edebilmesi için yeni makinelerinin bölgeye gelmesini beklediklerini aktarmıştı. Afet yönetimi yetkilisi Devendra Patwal, enkaz kaldırma çalışmalarının şimdiye kadar 24 metre ilerlediğini ifade etmişti. Patwal, işçilerin yaklaşık 60 metre derinlikte olduğunu tahmin ediyor. (DIŞ HABERLER)